اخبار 12 اردیبهشت 1402 - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

نشست خبری جشنواره پنجاه‌ سالگی کهریزک برگزار شد

نشست خبری

دستاورد‌های 50 ساله کهریزک در معرض بازدید عموم

 به گزارش بهروان‌نیوز، روز گذشته نشست خبری ۵۰ سالگی موسسه خیریه کهریزک در سالن سرای کتاب خانه کتاب و ادبیات ایران با حضور خبرنگاران برگزار شد. حمید قبادی دانا، مدیرعامل موسسه خیریه کهریزک، حسین نحوی‌نژاد مدیر آسایشگاه کهریزک تهران و افشین وجدانی روشن مدیر آسایشگاه کهریزک البرز در این نشست حضور داشتند.

حمید قبادی دانا در ابتدای این نشست از برگزاری جشنواره هفت روزه به مناسبت ۵۰ سالگی این خیریه خبر داد و گفت: از ۱۶ تا ۲۲ اردیبهشت،‌ برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری و علمی، این جشنواره را برگزار می‌کنیم تا با یادآوری اهمیت جایگاه این مجموعه در حوزه‌های گوناگون،‌ از نیکوکاران ارزشمندی که در این پنج دهه در کنار مددجویان کهریزک بوده‌اند نیز قدردانی کرده باشیم.

قبادی دانا ادامه داد: در این جشنواره،‌ دستاوردهای مجموعه کهریزک طی این سال‌ها در قالب نمایشگاه در معرض بازدید عموم گذاشته می‌شود و برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری شامل جشن،‌ کنسرت و نشست‌های علمی و هم اندیشی نیز برگزار می‌شود.

کهریزک؛ از مردم برای مردم

مدیرعامل خیریه کهریزک ضمن ابزار امیدواری از استقبال نهادهای حقیقی و حقوقی مختلف از برنامه‌های این جشنواره گفت: امید داریم تا بتوانیم دستاوردهایی که در این سال‎ها با تلاش و مجاهدت بسیاری از همکاران ما در مجموعه کهریزک کسب شده را به مردم معرفی کنیم. کهریزک یک سازمان کاملا مستقل است و هیچگونه وابستگی به نهادهای دولتی ندارد و در تمام این سال‌ها  با حمایت‌های مردمی کارش را پیش‌ برده است به همین دلیل ما شعار «از مردم برای مردم» را برای این جشنواره و دوره جدید کهریزک انتخاب کردیم.

 
او افزود: در حال حاضر در کشور با دو فرهنگ در حوزه نیکوکاری و فعالیت‌های نگهداری از سالمندان و آسیب‌دیدگان اجتماعی مواجهیم؛ فرهنگ انجام کار مفید اولین بخش این فرهنگ است که ما در فعالیت‌هایمان دنبال می‌کنیم و دوم فرهنگ حل مساله که مبتنی بر مهارت است و پایه و اساس آن بی‌نیازی و افزایش مهارت‌های مقابله و حل این شرایط و آسیب‌هاست.

او از نام‌گذاری روزهای مختلف این هفته خبر داد و ادامه داد: شعار «از مردم برای مردم» شعار اصلی امسال ما در دوره جدید است چراکه کهریزک محلی برای زندگی کردن است نه زنده ماندن. قبادی دانا در انتها از نام‌گذاری روزهای مختلف این جشنواره هفت روزه نام برد و این اسامی را بدین ترتیب عنوان کرد:


شنبه 16 اردیبهشت: کهریزک، کرامت و توجه به سالمندان
یکشنبه 17 اردیبهشت: کهریزک خانه امن کودکان معلول ذهنی
دوشنبه 18 اردیبهشت: کهریزک، رشد تعاملات اجتماعی کودکان طیف اوتیسم
سه‌شنبه 19 اردیبهشت: کهریزک، توسعه و پیشرفت
چهارشنبه 20 اردیبهشت:کهریزک، توانمندسازی معلولین
پنجشنبه 21 اردیبهشت:کهریزک، از مردم برای مردم
جمعه 22 اردیبهشت:کهریزک، یاور و مددرسان

قبادی دانا با اشاره به روی کار آمدن مدیریت جدید این موسسه گفت: یکی از اهداف مهم ما این است که بتوانیم اعضای مددجوی خود را به سمت کارآفرینی سوق دهیم و برای این منظور تا جایی که امکانش فراهم باشد، با بانک ها و مراکز مالی نیز تفاهم نامه هایی امضا کرده ایم.

در بخش دیگر این نشست حسین نحوی نژاد مدیر آسایشگاه کهریزک تهران اظهار کرد: شاید کهریزک الگوی خوبی برای حس اعتماد به نفس و افتخار ملی باشد چراکه به عنوان شخصی که در این حوزه فعال هستم گواهی می‌دهم که خدمات و اقداماتی که در کهریزک انجام می‌شود، به لحاظ تنوع خدمات بسیار فراتر از مجموعه‌های دیگر است.

وی تصریح کرد: گاهی در کهریزک با افرادی مواجه‌ایم که برچسب مجهول الهویه بر پیشانی اینها حک شده است. گاهی نیز بسیاری از افرادی که به عنوان بی پناه و بی کس از طریق قوه قضائیه به ما معرفی می‌شوند؛ درواقع کس و کار دارند اما فقط در برخی زمینه‌ها خود را نشان می‌دهند. با این حال این افراد آنجا زندگی و تردد می‌کنند. همگی مددجویان اگر سواد ندارند وارد کلاس‌های آموزشی در مقاطع مختلف اعم از دبستان و دبیرستان می‌شوند و اگر دیپلم گرفته‌اند نیز به ادامه تحصیل در مقطع آموزش عالی متمایل می‌شوند. در کهریزک با افرادی مواجه‌ایم که فعالیت ورزشی می‌کنند.

کهریزک؛ القاگر حس آرامش

مدیر آسایشگاه کهریزک تهران، ادامه داد: در کهریزک نیکوکارانی را می‌بینیم که بسیاری از آنها تمایل به این ندارند اسمشان رسانه‌ای شود و بدون چشم داشتی کمک می‌کنند. البته کار بزرگی که بزرگان کهریزک کردند فقط در بخشیدن مال، انرژی و توان نبود بلکه امروز وقتی نام کهریزک می‌آیند بسیاری از افراد احساس آرامش می‌کنند.

در بخش دیگر این نشست، افشین وجدانی روشن مدیر آسایشگاه کهریزک البرز نیز اظهار کرد: از سال ۱۳۵۱ موسسه خیریه کهریزک آغاز به فعالیت کرد. از سال ۱۳۸۰ کلنگ آسایشگاه شعبه استان البرز زده شد و از سال ۱۳۸۶ فعالیتها در این آسایشگاه آغاز شد. ۳۵ سال موسسه در این زمینه فعالیت می‌کرد و ما پشتوانه فعالیت در این موسسه را داشتیم و مبتنی بر مبانی توان بخشی روز، جدیدترین فعالیت هایی که مردم به آنها نیاز داشتند را راه اندازی کردیم.

وی با بیان اینکه سه گروه هدف از کهریزک البرز بهره‌مند می‌شوند، افزود: یک گروه کودکان معلول ذهنی زیر ۱۴ سال هستند. در حوزه کوکان زیر ۱۴ سال ما به کودکان معلول ذهنی و به دنبال نیاز جامعه به کودکان اوتیسم خدمات ارائه می‌دهیم. گروه دیگر ما معلولان جسمی حرکتی هستند که معمولا ویلچر سوار یا دارای ضایعه نخایی هستند و بیماران ام اس هستند. گروه دیگر نیز سالمندان هستند که به شکل عام در خدمت آنها هستیم.

وجدانی روشن درباره نوع خدماتی که به سه گروه یاد شده ارائه می‌شود نیز عنوان کرد: خدمت Home care یا “خدمات در منزل” از جمله فعالیت‌های ما است. در این نوع خدمت سالمند از خانه خود خارج نمی‌شود و ما در محل زندگی او خدمات را به سالمند ارائه می‌دهیم. درواقع ما اولین مرکز در سطح کشور بودیم که خدمات در منزل را راه اندازی کردیم. بحث “دِی ویزیت” یا درمانگاه را نیز راه اندازی کردیم. در این نوع خدمت افراد در صورت نیاز به انواع خدمات درمانی ارجاع داده می‌شود و سپس به خانه برمی‌گردند.

مدیر آسایشگاه کهریزک البرز، بیان کرد: خدمات “دِی کر” نیز مناسب سالمندی است که از سلامت کافی برخوردار است و می‌تواند زمانی را برای دیدار با دوستان و شرکت در کارگاه صرف کند. این افراد به مرکز می‌آیند و خدماتی نظیر فیزیوتراپی و کاردرمانی و گفتار درمانی و… را دریافت می‌کنند و در کارگاه‌های مختلف شرکت می‌کنند و نهایتا بعد از خوردن نیم چاشت یا ناهار به منزل برمی‌گردند. بخش شبانه روزی ما نیز مناسب سالمندانی است که نیاز به بستری شدن دارند. اگر سالمندی از سوی خانواده نگهداری می‌شود اما خانواده بنا بر دلایلی نظیر اینکه می‌خواهند سفر بروند یا استراحت کنند، سالمند را به ما می‌سپارند و این خدمات موقت است.

وی همچنین به “خدمات تسکینی” اشاره کرد و توضیح داد: در این نوع خدمت در زمینه نگهداری با عزت نفس بیمارانی که دوران انتهایی زندگی خود را می‌گذرانند و امیدی به بازگشت آنها نیست، اقدام می‌کنیم. ارائه خدمات در مراکز “ساب اکتیو” نیز برای مشکلات حاد مناسب است.

نویسنده
ادمین
مطالب مرتبط
  • دیدگاه‌هایی که حاوی ناسزا و افترا است، به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • برای بهتر و روان‌تر خوانده شدن دیدگاه شما، بهتر است از متن به صورت فارسی استفاده کنید نه با حروف فینگلیش
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به دیدگاه دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *