به گزارش بهروان نیوز به نقل از ایسنا، فتحی آشتیانی گفت: اکنون سازمان عمر ۲۰ ساله خود را پشت سر گذاشته است. طی ۲۰ سال گذشته تعداد پروانههایی که توسط سازمان صادر شده بود، ۸۷۵۵ پروانه بوده است. در آزمون صلاحیت حرفهای که پانزدهم دیماه سال گذشته انجام شد، ۱۶ هزار و ۳۷۱ نفر شرکت کردند که از این تعداد ۸۰۴۱ نفر در آزمون صلاحیت حرفهای قبول شدند. در اردیبهشت ماه برنامهریزی شده تا در تمام استانها مصاحبه عمومی و شخصیتی برگزار شود و تعداد قابل توجهی از این افراد فرصت دریافت پروانه تخصصی خود را داشته باشند.
به گفته او، در کمتر از ۶ ماه معادل ۲۰ سال کاری که سازمان در گذشته انجام داده بود، کار انجام دادهایم.
فتحی آشتیانی ادامه داد: تمام این ۸۰۰۰ نفر مصاحبهشان انجام میشود. طبیعتا مصاحبه تخصصی نیست و بیشتر مصاحبه عمومی، ارزیابی ارتباط کلامی، شایستگیهای عمومی و شخصیتی، ارزیابی کار با مراجعان و صلابت، پختگی شخصیتی، ارزیابی ظرفیت خردمندی، استدلال منطقی، تناسب ظاهری و پوشش متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی است. در همین راستا بررسی روند تحصیلی و تجرب کاری نیز در مصاحبه مدنظر قرار میگیرد و ثبت نامها برای مصاحبه انجام میشود. برنامه ریزی شده تا مصاحبه در استانها توسط اساتید متعهد و متدین بررسی شود و بخش قابل توجهی برای کسب پروانه کار تخصصی موفق میشوند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره به دیگر اقدامات انجام شده طی هفت ماهه گذشته اشاره کرد و گفت: در ۲۷ بهمنماه سال گذشته نیز انتخابات شورای استانی سازمان را به شکل الکترونیک برگزار کردیم و این در حالی بود که این انتخابات ۹ سال بود برگزار نشده بود. شوراهای ۳۰ استان کشور تشکیل و مسئولان استان مشخص شدند و احکام آنها صادر و تقدیم شده تا کار را با قدرت بیشتر پیش ببرند. این افراد مجری مصاحبههای تخصصی در استانها هستند.
اصلاح قانون سازمان نظام روانشناسی
فتحی آشتیانی گفت: تلاش شده در ۷ ماهه گذشته قانون سازمان را اصلاح کنیم و همچنین با سازمانهای دیگری که در این حوزه کار میکردند ارتباط نزدیکی شکل گرفته است و سعی شده منافع ملی و سازمانی را مدنظر قرار دهیم.
او با اشاره به بحث مربوط به غزه و بیش از ۳۲ هزار شهید که بخش قابل توجهی از آنها زنان و کودکان هستند، گفت: چندین نامه به سازمان جهانی بهداشت و یونسکو ارسال و طرح مسئله کردیم. همچنین به بحران سیل سیستان و بلوچستان نیز ورود کردیم و به طور معمول روند جاری سازمان پیش رفته است.
چانهزنی با وزیر بهداشت برای پوشش بیمهای خدمات روانشناسی
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در ادامه با اشاره به اینکه در این مسیر با چالشهایی هم روبرو بودیم که از جمله آن به تعرفههای خدمات روانشناسی اشاره کرد و گفت: حدود پنج ماه گذشته خدمت وزیر بهداشت رسیدیم و بحث تعرفه برای همه گرایشهای روانشناسی و مشاوره را به طور جدی مطرح و درخواست کردیم تا در کنار آنچه که برای بیمه سلامت برای رشته روانشناسی بالینی و روانشناسی سلامت تعریف شده، سایر گرایشهای روانشناسی و مشاوره که ۱۶ گرایش است نیز مشمول «بیمه» شوند. امید است در آینده این اتفاق بیفتد و تمام گرایشها مشمول بیمه شوند.
حتی افزایش ۴۰ درصدی تعرفهها هم جوابگوی هزینههای دفاتر مشاوره و روانشناسی نیست
فتحی آشتیانی با اشاره به تعرفهها، یادآور شد: روز گذشته هیات دولت تعرفه سال ۱۴۰۳ را برای کارشناسان ارشد ۳۲۱ هزار تومان و برای دکترای روانشناسی و مشاوره ۳۷۸ هزار تومان مصوب کرد. اگرچه این تعرفه با افزایش ۴۰ درصدی همراه بوده است، اما باتوجه به هزینههای زیاد دفاتر و مراکز خدمات مشاوره و روانشناسی هنوز این تعرفه جوابگو نیست و از همین رو بیمه باید بتواند بخشی از هزینه را متقبل شود.
چالش صدور مجوز خدمات روانشناسی از درگاه ملی مجوزها
او همچنین به چالش دیگری اشاره و اعلام کرد که در فاصله ۶ ماه درگاه ملی مجوزها که مجوز کسب و کار صادر میکند، خدمات روانشناسی و مشاوره که یکی از حساسترین خدمات است را بدون توجه به ارزیابی و مسائل خاص روانشناسی و مشاوره به یکباره ۱۱ هزار و ۲۱ پروانه صادر کرد و این یکی از چالشهاست. در آزمون صلاحیت حرفهای این افراد را برای شرکت در آزمون تشویق کردهایم. عدهای ورود کردند اما کفایت نمیکند و امید است در گامهای بعدی این افراد شرکت کنند.
برگزاری دومین آزمون صلاحیت حرفهای اواخر تیرماه
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در ادامه از برگزاری دومین آزمون صلاحیت حرفهای در هفته آخر تیرماه خبر داد و خاطرنشان کرد: همه افرادی که در نوبت پروانه هستند انتظار میرود که در این آزمون شرکت کنند. همچنین جزو برنامههای آینده ما برگزاری مجمع عمومی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در هر سال بوده است و برای سال ۱۴۰۳ هم پیش بینی شده تا در مردادماه مجمع را برگزار کنیم.
پنجمین دوره شورای سازمان روانشناسی از امروز کار خود را متوقف کرد
او در بخش دیگری از این نشست توضیح داد: باتوجه به اتفاقات زیادی که طی این چند ماه سپری شد، به ویژه از زمانی که حکم بدوی دیوان عدالت اداری ابلاغ شد و از آن زمان در وضعیت ابهام قرار داشت، علی رغم اینکه هیچکدام از اقدامات را متوقف نکردیم، اما بودن در وضعیت ابهام و بلاتکلیفی و فشارهای متعدد که از جوانب مختلف به سوی ما سرازیر میشود، اعلام میکنیم که پنجمین دوره شورای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصمیم گرفته از امروز کار خود را متوقف و به آیندگان واگذار کند چراکه ادامه این وضع نه تنها در شأن و جایگاه افرادی که در شورای نظام روانشناسی و مشاوره هستند، نیست بلکه بازخوردهایی که مرتبا سرازیر میشود و اینکه همیشه با نگاه متفاوت به ما نگاه میکنند، دلمان نمیخواهد این اتفاق ادامه پیدا کند و میخواهیم سربلند و استوار کار انجام دهیم.
دیدگاههایی که حاوی ناسزا و افترا است، به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
برای بهتر و روانتر خوانده شدن دیدگاه شما، بهتر است از متن به صورت فارسی استفاده کنید نه با حروف فینگلیش
موارد درگیری با کاربران در پاسخ به دیدگاه دیگر کاربران پذیرفته نمیشود